Pieter Remmers

Питър Ремърс

Питър е основател на Assissa Consultancy Europe. Той е ветеран в областта на отговорния хазарт, консултирането и обучението на професионалисти в игралната индустрия. Участва в проекти, свързани с хазартния сектор от 1989 г. насам. Освен това, Питър е консултант по целия свят, както за индустрията на хазарта и залаганията, наземни и онлайн, казина, игрални автомати, аркади и лотарии, така и за регулатори и други правителствени органи.

Той е член на Изпълнителния комитет и е генерален секретар на Европейската асоциация за изследване на хазарта (EASG) от 1997 г.

През 2003 г. той е инициатор на G4 (Global Gambling Guidance Group). G4 се занимава с международна система за акредитация и сертифициране на отговорен хазарт за индустрията на хазарта, залаганията и лотариите наземно и онлайн. От 2004 г. Питър е председател на борда на G4.

Той е член на Комитета за отговорен хазарт на IMGL (International Masters of Gaming Law) и Комитета за отговорен хазарт на AGEM (Асоциация на производителите на игрално оборудване), Spielerschutzkommission (Комисия за отговорен хазарт) на Merkur Group и др. Питър е редовен лектор на много конференции по целия свят.